ponedeljek, 29. april 2019

Ajdova pogača


Od ajdovih žgancev je ostalo kar nekaj žgančevke, ki mi jo je bilo škoda zavreči. Zato sem pripravila gosto testo, kot za palačinke, in spekla neke vrste pogačo.


žgančevka
mleko
2 jajci
bela moka (pol gladke, pol ostre)
pol žličke pecilnega praška
ščepec soli
rozine, namočene v rumu
1 jabolko
žica sladkorja

Zmešamo žgančevko, moko, pecilni prašek, rumenjake, malo mleka in rum z rozinami. Masa mora biti gosta, še nekoliko bolj, kot za praženec. Rahlo vmešamo še stepene beljake in maso prelijemo v pekač, ki smo ga namastili z maslom in potresli z moko. Po testu naložimo na tenko narezane krhlje jabolk, nanje pa potresemo kristalnega sladkorja. Pečemo eno uro (lahko še dlje, če je testo pečeno poskusimo z noževo konico).

Ni komentarjev:

Objavite komentar