Od ajdovih žgancev je ostalo kar nekaj žgančevke, ki
mi jo je bilo škoda zavreči. Zato sem pripravila gosto testo, kot za palačinke,
in spekla neke vrste pogačo.
žgančevka
mleko
2 jajci
bela moka (pol gladke, pol ostre)
pol žličke pecilnega praška
ščepec soli
rozine, namočene v rumu
1 jabolko
žica sladkorja
Zmešamo žgančevko, moko, pecilni prašek, rumenjake,
malo mleka in rum z rozinami. Masa mora biti gosta, še nekoliko bolj, kot za
praženec. Rahlo vmešamo še stepene beljake in maso prelijemo v pekač, ki smo ga
namastili z maslom in potresli z moko. Po testu naložimo na tenko narezane
krhlje jabolk, nanje pa potresemo kristalnega sladkorja. Pečemo eno uro (lahko
še dlje, če je testo pečeno poskusimo z noževo konico).
Ni komentarjev:
Objavite komentar