ponedeljek, 29. april 2019

Telečja obara


Ajmoht, ali kako se že reče. Že nekaj časa sem se odpravljala, da bi skuhala obaro, pa nikoli ni bilo pravega trenutka. Tokrat pa sva v Istri tuhtala, kaj bi jedla za kosilo, imela sva dovolj časa, pri mesarju se je našlo primerno meso in še ajdovo moko sem prinesla od doma tako, da sem lahko skuhala ajdove žgance za prilogo (pravzaprav jih je mešal John:). V večini receptov na spletu so kor priloga navedeni močnati žličniki, to pripraviva drugič. Obara je super uspela, nisem je sicer kisala z limono, niti vanjo nisem dela koščka limonine lupine, kot je to pisalo v večini receptov. Nasploh sem imela občutek, da so na spletnih straneh, kjer se je našel recept za telečjo obaro, prepisovali drug od drugega. Recepti so bili namreč skoraj identični.



Za 4 osebe
300 g teletine
3 korenčki
jušna zelenjava (malo gomolja zelene, korena peteršilja, kolerabe, pora, …)
1 čebula
3 stroki česna
peteršilj
sol, poper
majaron, lovorov list
oljčno olje

Na oljčnem olju pražimo sesekljano čebulo, dodamo česen, premešamo in dodamo na koščke narezano teletino. Pražimo, nato dodamo še zelenjavo in začimbe. Zalijemo z vodo in kuhamo uro do uro in pol, odvisno od mesa, ki se mora skuhati do mehkega. Zelo preprosto.
Recept za ajdove žgance najdete v tem blogu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar