nedelja, 28. julij 2019

Divja škarpena v pečici

Na puljski tržnici sva z Johnom ujela dve škarpeni, ravnopravšnji za vsakega po eno. Nakupila sva še nekaj zelenjave od lokalnih pridelovalcev – tam namreč še najdete branjevke, ki nimajo zelenjave iz severnoitalijanskih veletržnic. Škarpena je najboljša izmed rib za peko v pečici, ker ima nekaj več lastne maščobe.


škarpena
malo oljčnega olja
zelenjava (bučke, korenje, češnjevi paradižniki, koromač)
krompir, sladek krompir
česen
oljke
sol

Narezano zelenjavo, krompir, cele stroke česna in oljke pečemo 15 minut v na 180 stopinj ogreti pečici. Na zelenjavo poližimo očiščene škarpene in jih pečemo približno 30 minut. Zelenjavo posolimo po okusu. To je vse.
(dolžina peke je odvisna od velikosti rib, ti dve sta bili približno polkilski)

Ni komentarjev:

Objavite komentar