Na puljski tržnici sva z Johnom ujela dve škarpeni,
ravnopravšnji za vsakega po eno. Nakupila sva še nekaj zelenjave od lokalnih
pridelovalcev – tam namreč še najdete branjevke, ki nimajo zelenjave iz
severnoitalijanskih veletržnic. Škarpena je najboljša izmed rib za peko v
pečici, ker ima nekaj več lastne maščobe.
škarpena
malo oljčnega olja
zelenjava (bučke, korenje, češnjevi paradižniki,
koromač)
krompir, sladek krompir
česen
oljke
sol
Narezano zelenjavo, krompir, cele stroke česna in
oljke pečemo 15 minut v na 180 stopinj ogreti pečici. Na zelenjavo poližimo
očiščene škarpene in jih pečemo približno 30 minut. Zelenjavo posolimo po
okusu. To je vse.
(dolžina peke je odvisna od velikosti rib, ti dve sta
bili približno polkilski)
Ni komentarjev:
Objavite komentar