Izjemna pita. John pravi, da najboljša doslej. Fige
so domače. Ob tem času imamo presežke fig in jih uporabljamo na vse možne
načine. V tem in sestrskem blogu »živashranjuje« lahko najdete že kar nekaj
receptov.
Testo
350 g moke
150 g masla
3-4 žlice sladke smetane
50 g sladkorja v prahu
2 rumenjaka
¾ pecilnega praška
ščepec soli
3 žlice mrzle vode
Nadev
fige
cimet
rum
piškotne drobtine
1 vaniljin sladkor
Moko presejemo s pecilnim praškom, vgnetemo sol,
maslo in rumenjak, nato še smetano in vodo. Naredimo hlebček in ga zavitega v
alu folijo spravimo vsaj za pol ure v hladilnik.
Fige razrežemo na četrtinke, vanje zamešamo 3 žličke
ruma, žličko ali dve cimet in pest piškotnih drobtin (količine vsega tega so
odvisne od tega, koliko fig smo se odločili dati v pito).
Testo razvaljamo v pekač tako, da dobimo še kakšne 3
cm roba. Testo naluknjamo z vilicami in nanj nadevamo fige. Posujemo z
vaniljinim sladkorjem.
Pečemo na 190 stopinjah 35 minut. Seveda pa je
dolžina peke odvisna od pečice.
Ni komentarjev:
Objavite komentar