nedelja, 4. avgust 2019

Pavlova z breskvami


Tokrat ne bo čisto prava klasična Pavlova, ampak različica s sadjem, ki je na razpolago. Breskvami. Poleg tega je to različica z manj sladkorja.
Meringova torta, specialiteta na Novi Zelandiji in v Avstraliji, je poimenovana po balerini Ani Pavlovi, kateri v čast sojo pripravil leta 1926 v Welingtonu ob priložnosti njene turneje.


Za 3 mini Pavlove
2 beljaka
1 vaniljin sladkor
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlička jedilnega škroba
ščepec soli
1 čajna žlička jabolčnega kisa
sladka smetana
2 breskvi
2 žlički ruma

Beljaka stepemo, nato dodamo sol, sladkorja, škrob in kis. Stepamo do trdega in na peki papir oblikujemo tri tortice z vdolbinico na sredini. Pečemo 10 minut pri 150 stopinjah, nato še 50 pri 120. Pečico ugasnemo, odpremo za nekaj centimetrov in tortice sušimo še pol ure.
Tortice položimo na krožnike, prekrijemo s stepeno smetano in obložimo z breskvami.



Ni komentarjev:

Objavite komentar