petek, 2. avgust 2019

Pečen krompir z rdečo papriko

Tako pripravljen krompir je odlična priloga k mesu, pečenem na žaru ali v ponvi. Za vegetarijance pa je lahko kot samostojna jed, ki je odlična v kombinaciji z zeleno solato.
Tokrat sem dodala tudi sladek krompir, ki pa ni nujna sestavina te jedi. Dovolj sta krompir in paprika.


oljčno olje
krompir
sladek krompir
rdeča paprika
timijan
sol

V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo narezan krompir (kosi veliki cca. 2-3 cm v vse smeri) in pokrito pečemo cca. 5 minut. Dodamo še na podobno velike kose narezan sladek krompir in na trakove narezano papriko. Pečemo še 10 minut, medtem krompir večkrat premešamo. Dodamo timijan in pečemo, dokler krompir ni mehak. Med pečenjem seveda večkrat premešamo. Pred serviranjem posolimo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar