nedelja, 8. september 2019

Rižota z bučkami in mlado špinačo


Še ena različica rižote z bučkami. V temle blogu jih najdete že kar nekaj. Tokrat ne bom dajala povezav, lahko poiščete levo zgoraj v iskalniku ali pa desno med rižotami.


Za 4 osebe
28 g riža
2 krat riževega volumna vode
oljčno olje
1 – 2 bučki, odvisno od velikosti
1 čebula
3 stroki česna
majaron, timijan, bazilika, peteršilj
mlada špinača
sol, poper
20 g masla
nariban parmezan

V veliko ponev na hladno olje denemo nasekljano čebulo in jo steklasto prepražimo. Čebulo umaknemo na stran in prepražimo še bučke, narezane na četrtine kolobarčkov in na debelejše lističe narezan česen. Po določenem času vse premešamo in še malo popražimo. Potem zelenjavo umaknemo na stran in steklasto prepražimo še riž. Premešamo vse skupaj, začinimo in posolimo. Premešamo, pokrijemo in kuhamo, dokler se riž ne skuha do želene trdote (mehkobe). Dodamo še mlado špinačo in malce kasneje še maslo in nariban parmezan. Premešamo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar