četrtek, 16. april 2020

Tunin namaz


Tale namaz je zelo priročna zadeva, če moramo kaj na hitro pripraviti za večerjo, in da ni ravno pašteta iz konzerve (čeprav je Argetina zelo dobra). Osnovna sestavina je tuna iz konzerve, boljša je tista s fileji, ne nadrobljenimi skupaj stisnjenimi koščki. Ostale sestavine, dodajamo po okusu, tudi glede na to katere sestavine nam v mislih, ko pomislimo na kombinacijo, gredo skupaj. Na primer paradižnik, kumarice, šalotka in peteršilj. Ali pa paradižnik, kapre, črne olive in spet obvezno peteršilj.
Najboljši je postrežen s popečenim kruhom in maslom in kozarcem dobrega primorskega vina.


Za 2 osebi
konzerva tune
4 češnjevi paradižniki
2 – 4 kisle kumarice
nekaj kaper
poper
solni cvet

Tuno z vilicami razdružimo na manjše koščke. Paradižnik in kumarice narežemo na majhne kockice. Kapre in peteršilj sesekljamo. Vse skupaj zmešamo, popramo in solimo.
Lahko tudi vse skupaj damo v sekljalnik, dodamo nekaj masla ali kremnega sira in naredimo pašteto. Če nam je ljubša bolj mazava različica.

Ni komentarjev:

Objavite komentar