Tale namaz je zelo priročna zadeva, če moramo kaj na
hitro pripraviti za večerjo, in da ni ravno pašteta iz konzerve (čeprav je
Argetina zelo dobra). Osnovna sestavina je tuna iz konzerve, boljša je tista s
fileji, ne nadrobljenimi skupaj stisnjenimi koščki. Ostale sestavine, dodajamo
po okusu, tudi glede na to katere sestavine nam v mislih, ko pomislimo na
kombinacijo, gredo skupaj. Na primer paradižnik, kumarice, šalotka in peteršilj.
Ali pa paradižnik, kapre, črne olive in spet obvezno peteršilj.
Najboljši je postrežen s popečenim kruhom in maslom
in kozarcem dobrega primorskega vina.
Za 2 osebi
konzerva tune
4 češnjevi paradižniki
2 – 4 kisle kumarice
nekaj kaper
poper
solni cvet
Tuno z vilicami razdružimo na manjše koščke.
Paradižnik in kumarice narežemo na majhne kockice. Kapre in peteršilj
sesekljamo. Vse skupaj zmešamo, popramo in solimo.
Lahko tudi vse skupaj damo v sekljalnik, dodamo nekaj
masla ali kremnega sira in naredimo pašteto. Če nam je ljubša bolj mazava
različica.
Ni komentarjev:
Objavite komentar