Rjavi šampinjoni me v trgovini nekoliko bolj
pritegnejo kot beli. Že na pogled se zdi, da imajo nekoliko več okusa. Morda
tudi zato, ker barva klobukov spominja na jurčke.
Za 2 osebi
200 g riža
oljčno olje
½ čebule
4 stroki česna
rjavi šampinjoni
majaron
peteršilj
sol, poper
parmezan
Na oljčnem olju steklasto prepražimo čebulo, dodamo
še na lističe narezan česen. Dodamo na lističe narezane šampinjone, še malo
popražimo, nato vse umaknemo na polovico posode in steklasto prepražimo še riž.
Vse skupaj zmešamo in zalijemo z ustrezno količino vode. Dodamo še majaron in
nasekljan peteršilj. Popramo in solimo in kuhamo toliko časa, da je riž kuhan.
Ravno prav, ne sme se razkuhati. Po okusu v rižoto vmešamo še nariban parmezan.
Ni komentarjev:
Objavite komentar