sreda, 8. julij 2020

Rižota z rjavimi šampinjoni

Rjavi šampinjoni me v trgovini nekoliko bolj pritegnejo kot beli. Že na pogled se zdi, da imajo nekoliko več okusa. Morda tudi zato, ker barva klobukov spominja na jurčke.



Za 2 osebi

200 g riža

oljčno olje

½ čebule

4 stroki česna

rjavi šampinjoni

majaron

peteršilj

sol, poper

parmezan

Na oljčnem olju steklasto prepražimo čebulo, dodamo še na lističe narezan česen. Dodamo na lističe narezane šampinjone, še malo popražimo, nato vse umaknemo na polovico posode in steklasto prepražimo še riž. Vse skupaj zmešamo in zalijemo z ustrezno količino vode. Dodamo še majaron in nasekljan peteršilj. Popramo in solimo in kuhamo toliko časa, da je riž kuhan. Ravno prav, ne sme se razkuhati. Po okusu v rižoto vmešamo še nariban parmezan.

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar