Letos je bilo češenj na pretek. Žal smo ravno takrat,
ko je obrodila naša češnja, z Johnom morala na pot, pa jih je obrala mlajša
hči. Lepe slovenske češnje iz Brd so se našle tudi v trgovini, nekaj pa sem jih
nabrala tudi pri prijaznem sovaščanu v Istri, ki jih je imel preveč.
John si je zaželel biskvita s češnjami. Kaj sem hotela,
ročno sem se lotila priprave kolača. Spet sem uporabila recept za biskvit za
plum cake. Imenitno je uspel. Najbolje odslej, prekašal je vse biskvite, ki sem
jih spekla skupaj s sadjem in so recepti objavljeni v tem blogu.
150 g moke
50 g škroba
2 dl grškega jogurta
4 jajca
80 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
1 pecilni prašek
ščepec soli
1 dl oljčnega olja (v original receptu je sončnično)
češnje
Stepemo beljake. Penasto umešamo rumenjake s
sladkorji, dodamo jogurt in sol. Previdno vmešamo še sneg in s pecilnim praškom
presejano moko. Testo nalijemo v model in nanj naložimo izkoščičene
češnje. Pečemo ga 45 minut na 170 stopinjah. V recepturi piše, da prvih 40
minut pečice ne odpiramo. Po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar