sobota, 20. februar 2021

Špinačne kroglice

Že nekaj časa bo tega, kar sem jih spekla, a nikakor nisem našla priložnosti, da bi recept zapisala. Upam, da bo še vsaj približno tak, kot sem ga uporabilo, in da ni ušlo preveč iz spomina. Za ta podvig, (no ni ravno podvig, ker je priprava kroglic precej enostavna), sem se odločila, ko so v službeni kuhinji pripravili podobne. Bile so odlične, dobila sem namig, da je v njih bila feta in nekoliko po svoje priredila recepte, ki sem jih našla na spletu.

Količine dodajajte po občutku, odvisne so od tega, kakšno špinačo uporabite (svežo ali zamrznjeno), sira, ki ga dodajate (feta, philadelphija, cheddar, edamec, parmezan,…), velikosti jajca, vpojnosti drobtin.




nasekljana špinača

feta sir

nariban parmezan

drobtine

jajce

peteršilj

poper

sol – odvisno od slanosti sira

Vse sestavine zamesimo v enotno in primerno trdno maso. Naredimo kroglice in jih polagamo na pekač na peki papir. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj 15 – 20 minut. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar