Že nekaj časa bo tega, kar sem jih spekla, a nikakor
nisem našla priložnosti, da bi recept zapisala. Upam, da bo še vsaj približno
tak, kot sem ga uporabilo, in da ni ušlo preveč iz spomina. Za ta podvig, (no
ni ravno podvig, ker je priprava kroglic precej enostavna), sem se odločila, ko
so v službeni kuhinji pripravili podobne. Bile so odlične, dobila sem namig, da
je v njih bila feta in nekoliko po svoje priredila recepte, ki sem jih našla na
spletu.
Količine dodajajte po občutku, odvisne so od tega,
kakšno špinačo uporabite (svežo ali zamrznjeno), sira, ki ga dodajate (feta,
philadelphija, cheddar, edamec, parmezan,…), velikosti jajca, vpojnosti
drobtin.
nasekljana špinača
feta sir
nariban parmezan
drobtine
jajce
peteršilj
poper
sol – odvisno od slanosti sira
Vse sestavine zamesimo v enotno in primerno trdno maso. Naredimo kroglice in jih polagamo na pekač na peki papir. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj 15 – 20 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar