nedelja, 6. junij 2021

Polnjene bučke

Navedenih sestavin in količin ni treba jemati zelo strogo. Bučke lahko zamenjamo tudi s kakšno drugo zelenjavo. Tokrat sem jih pripravila s severnoafriškimi začimbami, lahko pa jih tudi npr. z mediteranskimi, provansalskimi, balkanskimi …




olivno olje

čebula

mleto meso

sveži listi koriandra ali svež peteršilj + posušeni koriandrovi listi

sol

poper

Zelenjava

bučke

stroki česna

Paradižnikova omaka

1 l paradižnikove omake

zmleta koriandrova semena

zmleti klinčki

cimet

1 žlička rjavega sladkorja

sol

Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, da ostane svetla. Dodamo meso, sol in poper in pražimo toliko časa, da ni več surovo. Odstavimo. Dodamo nasekljane liste svežega koriandra, ki pa jih lahko nadomestimo s svežim peteršiljem in posušenimi koriandrovimi listi.

Primerno velik pekač pokapljamo z olivnim oljem. Naj naložimo na kolute narezane in izdolbene bučke mednje naložimo še cele stroke česna. Izdolbene bučke napolnimo z mesnim polnilom. Pekač denemo v pečico, ogreto na 180 stopinj za kakšne pol ure (opazujemo, da je zelenjava s polnilom lepo zapečena).

Paradižnikovo omako začinimo s cimetom, klički, koriandovimi semeni, rjavim sladkorjem, soljo in poprom.

Bučke v pekaču zalijemo s paradižnikovo omako in pečemo še kakšnih petnajst minut.

Kot prilogo ponudimo kuskus, ki smo ga skuhali skupaj z rozinami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar