petek, 20. avgust 2021

Pečene paprike z ricotto

V tem blogu je najti že podoben recept, le da so tam paprike polnjene z zdenka sirom. Tisti je bil original naše sosede in po mojem okusu je tako polnjen najboljši. Tokrat sem paprike napolnila z abc sirčkom z dodanimi svežimi začimbami.




rdeče podolgovate paprike

sirček

sveže začimbe (peteršilj, timijan) 

jajca

moka

drobtine

olje

Paprike spečemo na električni plošči, če te nimamo več na štedilniku, pa na teflonski ponvi. Pečemo jih tako, da se zapečejo do črnega in jih obračamo, da so zapečene po vseh straneh. Nato jih denemo v polivinilno vrečko, ki jo zavežemo in počakamo nekaj časa, da lupinica rahlo odstopi. Paprike olupimo in preko odprtine, kjer je bil pecelj odstranimo semenje. V paprike nadevamo skuto ali kakšen drug sveži sirček z začimbami in jih zapremo z lesenim zobotrebcem. Paprike povaljamo najprej v moki, nato razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Spečemo jih v vročem olju in odcedimo na papirnati kuhinjski brisači.

Tokrat je bil zraven nekoliko preveč spečen krompirček, na sliki pa je viden tudi ocvrtek iz preostanka jajc, moke in drobtin.

Ni komentarjev:

Objavite komentar