V tem blogu je najti že podoben recept, le da so tam paprike polnjene z zdenka sirom. Tisti je bil original naše sosede in po mojem okusu je tako polnjen najboljši. Tokrat sem paprike napolnila z abc sirčkom z dodanimi svežimi začimbami.
rdeče podolgovate paprike
sirček
sveže začimbe (peteršilj, timijan)
jajca
moka
drobtine
olje
Paprike spečemo na električni plošči, če te nimamo
več na štedilniku, pa na teflonski ponvi. Pečemo jih tako, da se zapečejo do
črnega in jih obračamo, da so zapečene po vseh straneh. Nato jih denemo v
polivinilno vrečko, ki jo zavežemo in počakamo nekaj časa, da lupinica rahlo
odstopi. Paprike olupimo in preko odprtine, kjer je bil pecelj odstranimo
semenje. V paprike nadevamo skuto ali kakšen drug sveži sirček z začimbami in jih
zapremo z lesenim zobotrebcem. Paprike povaljamo najprej v moki, nato
razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Spečemo jih v vročem olju in
odcedimo na papirnati kuhinjski brisači.
Tokrat je bil zraven nekoliko preveč spečen
krompirček, na sliki pa je viden tudi ocvrtek iz preostanka jajc, moke in
drobtin.
Ni komentarjev:
Objavite komentar