ponedeljek, 6. december 2021

Johnova torta tretjič


Pripravo Johnove torte iz otroštva sem v tem blogu opisala že dvakrat. Prvikrat jo je njegova mama pripravila z doma narejenim biskvitom, ki ni prav ustrezal spominu iz otroštva. Takrat je torto pripravljala s kupljenimi oblatami, ki pa so bile nekoliko drugačne od tistih, ki jih najdemo na policah danes. Zato tudi moj poskus priprave torte v drugo ni povsem uspel. In tako sem se v tretje lotila torte z doma narejenim nekoliko rahlejšim biskvitom. Po mojem okusu je bila ta slednja najboljša! Celo John jo je pohvalil.





Za model premera 16 cm

Testo

3 jajca

60 g sladkorja

50 g moke

Nadev

250 ml sladke smetane

½ kremfixa

1 ananasov kompot

1 banana

Za testo najprej beljake stepemo v trd sneg, dodamo hkrati ves sladkor in rumenjake in še naprej mešamo, dokler ne dobimo goste, svetlo rumene pene. Nanjo presejemo moko, ki jo nežno vmešamo. Testo zlijemo v s peki papirjem obložen model za peko torte. Pekač denemo v že ogreto pečico na 180 stopinj in ga pečemo približno 20 minut (odvisno od pečice). Biskvit ohladimo na rešetki. Biskvit dvakrat prerežemo, da dobimo tri plasti.

Stepemo sladko smetano s Kremfiksom (navodila  na vrečki).Prvo plast biskvita namočimo s sokom ananasovega kompota. Obložimo jo s koščki ananasa in z 1/3 stepene smetane. Drugo oblato zopet namočimo s kompotom, obložimo z na kolutke narezanimi bananami in drugo tretjino smetane. Tretjo premažemo z zadnjo tretjino smetane, tudi malo po obodu. Najbolje je, da torta vsaj prenoči v hladilniku. Drugi dan je najboljša!

Ni komentarjev:

Objavite komentar