Pripravo Johnove torte iz otroštva sem
v tem blogu opisala že dvakrat. Prvikrat jo je njegova mama pripravila z doma
narejenim biskvitom, ki ni prav ustrezal spominu iz otroštva. Takrat je torto
pripravljala s kupljenimi oblatami, ki pa so bile nekoliko drugačne od tistih,
ki jih najdemo na policah danes. Zato tudi moj poskus priprave torte v drugo ni
povsem uspel. In tako sem se v tretje lotila torte z doma narejenim nekoliko
rahlejšim biskvitom. Po mojem okusu je bila ta slednja najboljša! Celo John jo
je pohvalil.
Za model
premera 16 cm
Testo
3 jajca
60 g sladkorja
50 g moke
Nadev
250
ml sladke smetane
½ kremfixa
1
ananasov kompot
1
banana
Za testo najprej beljake stepemo v trd sneg, dodamo
hkrati ves sladkor in rumenjake in še naprej mešamo, dokler ne dobimo goste,
svetlo rumene pene. Nanjo presejemo moko, ki jo nežno vmešamo. Testo zlijemo v
s peki papirjem obložen model za peko torte. Pekač denemo v že ogreto pečico na
180 stopinj in ga pečemo približno 20 minut (odvisno od pečice). Biskvit
ohladimo na rešetki. Biskvit dvakrat prerežemo, da dobimo tri plasti.
Stepemo
sladko smetano s Kremfiksom (navodila na
vrečki).Prvo plast biskvita namočimo s sokom ananasovega kompota. Obložimo jo s
koščki ananasa in z 1/3 stepene smetane. Drugo oblato zopet namočimo s
kompotom, obložimo z na kolutke narezanimi bananami in drugo tretjino smetane. Tretjo
premažemo z zadnjo tretjino smetane, tudi malo po obodu. Najbolje je, da torta
vsaj prenoči v hladilniku. Drugi dan je najboljša!
Ni komentarjev:
Objavite komentar