ponedeljek, 6. december 2021

Ričota z gobami in piščancem


Že dolgo sem imela v mislih to ričoto, zdelo se mi je, da se bodo okusi ješprenja, gob in parmezana odlično zlili med seboj. In so se.

Ker ni bilo več svežih gob, sem uporabila zamrznjene mešane gobe, nekaj zamrznjenih jurčkov in nekaj posušenih ter nekaj šampinjonov.




80 g ješprenja na osebo

oljčno olje

čebula

česen

piščančji file (ne preveč glede na ostale sestavine)

mešane gobe

peteršilj

majaron

poper, sol

maslo

parmezan

Ješprenj namočimo za nekaj ur, najbolje pa preko noči.

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, toliko da postekleni, pazimo pa, da ne porjavi. Dodamo na lističe nasekljan česen in na kockice narezan piščančji file, premešamo, prepražimo ter dodamo še mešane gobe. Če je med gobami, ki smo jih kanili deti v jed tudi kaj posušenih, jih prej za pol ure namočimo v vodo (vode ne zavržemo, kasneje jo dodamo k jedi skupaj z vodo, nosi namreč precej gobjega okusa). Ko se zametek jedi malo prepraži, dodamo še ješprenj, začinimo in zalijemo z vodo (za količino pogledamo na vrečko ješprenja). Med kuhanjem večkrat pomešamo, čas kuhanja je odvisen od ješprenja. Na koncu primešamo kosem masla in, ko je ogenj že ugasnjen, še naribanega parmezana.

S kozarčkom Jakota.

Ni komentarjev:

Objavite komentar