Že dolgo sem imela v mislih to ričoto, zdelo se mi
je, da se bodo okusi ješprenja, gob in parmezana odlično zlili med seboj. In so
se.
Ker ni bilo več svežih gob, sem uporabila zamrznjene
mešane gobe, nekaj zamrznjenih jurčkov in nekaj posušenih ter nekaj
šampinjonov.
80 g ješprenja na osebo
oljčno olje
čebula
česen
piščančji file (ne preveč glede na ostale sestavine)
mešane gobe
peteršilj
majaron
poper, sol
maslo
parmezan
Ješprenj namočimo za nekaj ur, najbolje pa preko
noči.
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, toliko
da postekleni, pazimo pa, da ne porjavi. Dodamo na lističe nasekljan česen in
na kockice narezan piščančji file, premešamo, prepražimo ter dodamo še mešane
gobe. Če je med gobami, ki smo jih kanili deti v jed tudi kaj posušenih, jih
prej za pol ure namočimo v vodo (vode ne zavržemo, kasneje jo dodamo k jedi
skupaj z vodo, nosi namreč precej gobjega okusa). Ko se zametek jedi malo
prepraži, dodamo še ješprenj, začinimo in zalijemo z vodo (za količino
pogledamo na vrečko ješprenja). Med kuhanjem večkrat pomešamo, čas kuhanja je
odvisen od ješprenja. Na koncu primešamo kosem masla in, ko je ogenj že
ugasnjen, še naribanega parmezana.
S kozarčkom Jakota.
Ni komentarjev:
Objavite komentar