četrtek, 9. december 2021

Rižota s koromačem in grahom

 Okus koromača je omamen. In kombinacija s sladkim grahom prav tako.




100 g riža na osebo

oljčno olje

1 manjša čebula

koromač

grah (lahko zamrznjen)

sol, poper

maslo

parmezan

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulico (pazimo, da ne porumeni). Dodamo riž in ga steklasto prepražimo. Dodamo narezan gomolj koromača (listje prihranimo za kasneje). Premešamo in zalijemo z vodo. Vmešamo grah. Solimo in nežno popopramo, dodamo še nasekljano listje koromača. Med kuhanjem nekajkrat premešamo in preverimo, če jed potrebuje še vode. Kuhamo, dokler riž ni skuhan. Vmešamo kosem masla, dodamo še nariban parmezan, premešamo in postrežemo.

S kozarcem belega vina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar