Če nam je od kmečke pojedine ostalo kaj matevža, ga
lahko koristno uporabimo in pripravimo fižolove njoke. V tem primeru ga samo
zamesimo s primerno količino ostre moke.
Seveda jih lahko pripravimo tudi iz osnovnih
sestavin. Nekateri bralci boste nezadovoljni, ker ne bom navedla količin, a jih
preprosto ne vem. Vedno zamesim testo za njoke po občutku.
kuhan fižol
kuhan krompir
ostra moka
sol
parmezan
Odcedimo kuhan fižol in kuhan krompir in ju
pretlačimo skupaj. Dodamo ščep soli, če nismo že prej solili vode, v kateri sta
se kuhala krompir in fižol. Dodamo primerno količino ostre moke, da dobimo
testo svilnatega otipa, ki se ne lepi več na roke. Na deski iz testa oblikujemo
dolge, za prst debele klobasice in jih narežemo na centimeter do dva dolge
njoke. Njoke skuhamo v kropu, gotovi so ko priplavajo na površje. Običajno po
kakšnih dveh minutah. Odcedimo jih in na krožniku posujemo s parmezanom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar