nedelja, 29. maj 2022

Fižolovi njoki s parmezanom

 

Če nam je od kmečke pojedine ostalo kaj matevža, ga lahko koristno uporabimo in pripravimo fižolove njoke. V tem primeru ga samo zamesimo s primerno količino ostre moke.

Seveda jih lahko pripravimo tudi iz osnovnih sestavin. Nekateri bralci boste nezadovoljni, ker ne bom navedla količin, a jih preprosto ne vem. Vedno zamesim testo za njoke po občutku.




kuhan fižol

kuhan krompir

ostra moka

sol

parmezan

Odcedimo kuhan fižol in kuhan krompir in ju pretlačimo skupaj. Dodamo ščep soli, če nismo že prej solili vode, v kateri sta se kuhala krompir in fižol. Dodamo primerno količino ostre moke, da dobimo testo svilnatega otipa, ki se ne lepi več na roke. Na deski iz testa oblikujemo dolge, za prst debele klobasice in jih narežemo na centimeter do dva dolge njoke. Njoke skuhamo v kropu, gotovi so ko priplavajo na površje. Običajno po kakšnih dveh minutah. Odcedimo jih in na krožniku posujemo s parmezanom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar