sobota, 17. junij 2023

Tagliatelle s salsiccio

Zet, ki res odlično kuha, se je tokrat polotil te južnoitalijanske specialitete. Salsiccio je dobil v trgovini v Ljubljani, kjer prodajajo italijanske dobrote. Pripravil jo je z grahom. Super je bilo. Tokrat sem jed uspela fotografirati (jaz sem namreč že dvakrat pripravila fuže s kalabrijsko salsiccio, pa sem očitno tako težko čakala, da začnem z jedjo, da nisem pomislila na dokumentacijo).




tagliatelle

salsiccia

šalotka

grah (svež ali zamrznjen)

vino

parmezan in pecorino

poper

V ponvi najprej prepražimo razdrobljeno salsiccio (brez dodatne maščobe, ker je ima sama dovolj). Iz ponve jo poberemo in na preostali maščobi prepražimo drobno nasekljano šalotko. Dodamo salsiccio in grah. Premešamo in zalijemo z vinom (belo ali rdeče, odvisno od okusa). Kuhljamo. Če nam zmanjka tekočine, lahko dodajamo malce vode, v kateri se kuhajo testenine. Testenine dodamo omaki kakšni dve minuti prede so skuhane al dente. Dodamo malce tekočine testenin ter naribamo sir. Mešamo še kakšni dve minuti in postrežemo. Zelo okusno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar