Zet, ki res odlično kuha, se je tokrat polotil te južnoitalijanske specialitete. Salsiccio je dobil v trgovini v Ljubljani, kjer prodajajo italijanske dobrote. Pripravil jo je z grahom. Super je bilo. Tokrat sem jed uspela fotografirati (jaz sem namreč že dvakrat pripravila fuže s kalabrijsko salsiccio, pa sem očitno tako težko čakala, da začnem z jedjo, da nisem pomislila na dokumentacijo).
tagliatelle
salsiccia
šalotka
grah (svež ali zamrznjen)
vino
parmezan in pecorino
poper
V ponvi najprej prepražimo razdrobljeno salsiccio
(brez dodatne maščobe, ker je ima sama dovolj). Iz ponve jo poberemo in na
preostali maščobi prepražimo drobno nasekljano šalotko. Dodamo salsiccio in
grah. Premešamo in zalijemo z vinom (belo ali rdeče, odvisno od okusa).
Kuhljamo. Če nam zmanjka tekočine, lahko dodajamo malce vode, v kateri se
kuhajo testenine. Testenine dodamo omaki kakšni dve minuti prede so skuhane al
dente. Dodamo malce tekočine testenin ter naribamo sir. Mešamo še kakšni dve
minuti in postrežemo. Zelo okusno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar