sobota, 17. junij 2023

Njoki z ragujem

Hitro kosilo, mislim da sem prehitela še Jamieja. Gotovo je bilo v 10 minutah, sem pa šla po manjši bližnjici, uporabila sem ragu iz konzervice. Italijani imajo namreč ragu pakiran v porcijah za eno osebo. In te konzervice so ena izmed nostalgičnih okusov, ko smo še v času socializma odšli čez mejo v kakšno italijansko špecerijo, na primer v Trbižu in nakupili nekaj značilnih živil mediteranske sosede.

Sem pa uporabila doma narejene njoke, ki sem jih hranila v zamrzovalniku.

 


njoki

1 konzervica raguja

maslo

parmezan

 

zelena solata

češnjevi paradižniki

pinjole

oljčno olje

balzamični kis

 

Ragu pogrejemo, dodamo kosem masla in kuhane njoke. Premešamo, denemo na krožnik in posujemo s parmezanom.

Na zeleno solato (kakršnokoli že, lahko je več vrst) denemo prepolovljene češnjeve paradižnike, pinjole, začinimo s ščepcem soli, oljčnim oljem in balzamičnim kisom.

Zraven se prileže kozarec rdečega. Po kosilu pa boste morda potrebovali kakšen Underberg, če ste preobčutljivi na konzervirano hrano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar