Doma imamo zelo radi fižolete, najsi bodo v solati, omaki, ali pa z drobtinicami kot priloga. V tem blogu se najde že nekaj receptov za pripravo te odlične stročnice. Zelo pomembno je kuhanje, da je fižol ravno prav kuhan. Mora biti še nekoliko al dente, nikakor pa ne prekuhan (vedenje o tem sem pridobila s spleta, mislim da na portalu okusnoje). Če imamo stročji fižol z nitkami, da jih med čiščenjem temeljito odstranimo.
stročji fižol
oljčno olje
maslo
sol po okusu
Stročjemu fižolu odrežemo vršičke in mu po potrebi
odstranimo nitke. Denemo ga v krop in kuhamo 10 minut, potem pa vsako minuto
poskusimo, če je že skuhan. Biti mora skuhan, a hkrati ostati čvrst. Fižolete odcedimo in jih na krožniku zabelimo
z drobtinicami, prepraženimi na oljčnem olju in maslu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar