sobota, 10. februar 2024

Jagenjčkovi kotleti

Je sicer hudo, ko pomisliš na nedolžne živalice, ki postanejo naša hrana, a kaj naj storimo? Evolucija (ali pa bog? - zadnje čase se mi popolnost narave zdi skoraj neverjetna, po drugi strani pa so izgovori ob nepravičnostih boga nedoumljivi) nas je ustvarila kot vsejede in kot člen v prehranjevalni verigi.




kotleti

sol

poper

rožmarin

oljčno olje

Kotletke poporamo in obdamo z nekaj rožmarinovimi lističi in premažemo z oljčnim oljem. Če imamo čas, jih za nekaj ur pustimo v marinadi (zaprta posoda v hladilniku), če ne, jih lahko takoj denemo na razžarjen žar ali žar ponev. Pečemo kakšno minuto na vsaki strani, čas je odvisen od debeline kotleta in od tega, kako prepečenega želimo. Solimo šele pred serviranjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar