nedelja, 5. maj 2024

Tagliatelle z artičoko

Odlična pašta, polna posebnega okusa artičoke. Malo več je fizičnega dela z luščenjem mesa artičoke, a se izplača.




Za 2 osebi

160 g ozkih rezancev

oljčno olje

malo masla

2 artičoki

2 šalotki

4 stroki česna

peteršilj

malo naribane lupinice limone

poper, sol, majaron

parmezan

Artičoko skuhamo v vodi (naj 30 minut vre). Jo odcedimo se lotimo dela. Meso postrgamo iz notranjih strani lističev, nekaj ga je tudi v srčiki sadeža. Pazimo, da v mesu ni trdih delov lističev.

Na oljčnem olju in raztopljenem maslu nežno prepražimo nasekljano šalotko. Dodamo nasekljan česen, še malo prepražimo in dodamo meso artičok. Na omako naribamo malo limonine lupinice, posolimo, popopramo, dodamo še majaron in sveže nasekljan peteršilj. Premešamo, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo kakšnih pet minut. Vmešamo odcejene rezance in postrežemo z naribanim parmezanom. Zraven gre kozarec sveže malvazije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar