Odlična pašta, polna posebnega okusa artičoke. Malo več je fizičnega dela z luščenjem mesa artičoke, a se izplača.
Za 2 osebi
160 g ozkih rezancev
oljčno olje
malo masla
2 artičoki
2 šalotki
4 stroki česna
peteršilj
malo naribane lupinice limone
poper, sol, majaron
parmezan
Artičoko skuhamo v vodi (naj 30 minut vre). Jo
odcedimo se lotimo dela. Meso postrgamo iz notranjih strani lističev, nekaj ga
je tudi v srčiki sadeža. Pazimo, da v mesu ni trdih delov lističev.
Na oljčnem olju in raztopljenem maslu nežno
prepražimo nasekljano šalotko. Dodamo nasekljan česen, še malo prepražimo in
dodamo meso artičok. Na omako naribamo malo limonine lupinice, posolimo, popopramo,
dodamo še majaron in sveže nasekljan peteršilj. Premešamo, pokrijemo in na
majhnem ognju dušimo kakšnih pet minut. Vmešamo odcejene rezance in postrežemo
z naribanim parmezanom. Zraven gre kozarec sveže malvazije.
Ni komentarjev:
Objavite komentar