nedelja, 7. julij 2024

Londonske rezine

Že dolgo sem se spogledovala s to sladico, je nekaj med pito, rezinami in piškoti. Zelo dobrega okusa, ki ga zaokrožijo sladka kislost marelične marmelade in orehi. Tokrat sem morala porabiti jajca in orehe, ki so bili pred iztekom roka trajanja in se je zato ponudila idealna priložnost, da se končno lotim londonskih rezin. Med recepti, ki so na razpolago na spletu, sem se odločila za tistega v Odprti kuhinji.




Testo

5 rumenjakov

3 žlice sladkorja

1 vaniljin sladkor

125 g zmehčanega masla

lupinica ene limone

200 g moke

½ zavitka pecilnega praška

4 zvrhane žlice marelične marmelade

Beljakov pokrov

5 beljakov

1 vaniljin sladkor

3 žlice sladkorja

200 g mletih orehov

Rumenjake in sladkorje penasto stepemo. Dodamo še malo in naribano limonino lupinico in stepamo naprej, da dobimo gladko maso. Vmešamo še moko, presejano s pecilnim praškom. Mešamo z mešalnikom dokler gre, potem še s spatulo. Testo na tanko razporedimo po pekaču, prekritim s peki papirjem, na koncu najbolje z rokami (cca. 30x20 cm). Pekač denemo v pečico, ogreto na 180 stopinj in pečemo 10 minut. Medtem stepemo trd sneg iz beljakov, vtepemo še sladkorje in na koncu vmešamo še orehe. Po desetih minutah vzamemo pekač iz pečice, testo naluknjamo z vilicami, da premažemo z marmelado in beljakovo peno. Temperaturo pečice znižamo na 160 stopinj in pecivo pečemo še 30 minut. Ohlajenemu pecivu odrežemo robove in ga narežemo na rezine.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar