olivno olje
1 čebula
3 kolesca čilija
3 stroki česna
10 dkg užitnih gob
2 korenčka
4 krompirji
1 češnjev paradižnik
nekaj vejic peteršilja
lovor, majaron, sveže zmlet poper, sol
Na hladno olivno olje denemo nasekljano čebulo in
na kolesca narezan čili. Pražimo, a pazimo, da čebula ne porjavi. Dodamo na rezine
narezan česen, pražimo le toliko, da zadiši. In gobice. Pražimo, nato še
korenček in začimbe. Premešamo. Zalijemo z vodo in solimo. Namesto osoljene
vode lahko uporabimo jušno osnovo. Če nismo preveč ortodoksni, pa lahko v vodo
spustimo jušno kocko. Dodamo na kockice narezane tri krompirje, četrtega pa
naribamo za zgostitev. Dodamo tudi nasekljan peteršilj (skupaj s stebelci), nekaj
nasekljanih lističev pa prihranimo za serviranje. Ko zavre, kuhamo še kakšne pol
ure.
Ni komentarjev:
Objavite komentar