To je spet ena izmed jedi, ki je v domeni moje mlajše hčere. Od odločitve do izgotovitve ne preteče kaj dosti več od pol ure. Tele mafine delamo iz testa za jogurtovo pecivo, ki sem ga dobila od bivše sodelavke, primorke, doma iz Pirana.
za 12 mafinov
1,5 (jogurtovega) lončka jogurta
3 lončki moke
3/4 lončka olja
3/4 lončka sladkorja
3 jajca
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
rum
Vse sestavine zmešamo z mešalnikom. Nadevamo jih v papirnate ali silikonske modelčke za mafine, vložene v kovinski pekač z dvanajstimi vdolbinami. Model denemo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pečemo približno 20 minut. Med peko bodimo pozorni, če mafini že preveč rjavijo, jih pokrijemo z aluminjasto folijo. Vsekakor se nam lahko zelo hitro prepečejo. Zato raje vsake toliko poglejmo v pečico kaj se z njimi dogaja. Če so že pečeni, poskusimo z rezilom noža (surovo testo se ga ne sme oprijeti).
To je recept za osnovne mafine. Lahko pa jim še kaj dodajamo. Domišljija tu nima meja. Če denemo vanje košček sadja ali pa žličko nutele, to storimo tako, da jih denemo v pečico za nekaj minut (dokler pri vrhu še niso pečeni) in šele potem dodamo polnilo tako, da ga potisnemo v testo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar