petek, 19. februar 2016

Petstota objava živakuha (medblog)

Za petstoto objavo pa se spodobi napisati en medblog, ali ne? Če vzamemo kuharsko materijo je to pravzaprav že šeststota. V sestrskem blogu živashranjuje namreč lahko najdete shranke in opise živil, kar pa je v bistvu tudi področje kuhe. Sem že razmišljala, da bi ju združila, ampak zaenkrat sem se zadovoljila le z medsebojnimi linki.

V dosedanjih objavah je nekaj manj kot petsto receptov, vmes namreč najdete tudi kakšen medblog ali dva. Zagotovo najbolj obiskan je tisti, kjer živazažgehrano, kjer se mi je zgodilo podobno kot Julie Child, le s to razliko, da se mi zdi, da jo je ona zažgala namerno zaradi atraktivnosti posnetka, saj je skoraj neverjetno, da bi se to zgodilo med namenskim snemanjem oddaje. Meni pa se je to pripetilo kot marsikateri gospodinji, ki hoče urediti več stvari hkrati in pozabi na pečico.

Sicer pa so zapisani recepti vsakdanjih jedi, ki sem jih skuhala za družinske obroke ali obisk prijateljev. Nekaj je tudi jedi mojih bližnjih prijateljic, večinoma iz jedilnika naših skupnih druženj. Torej vsaka jed je bila resnično pripravljena in je recept preizkušen. Vedno je poleg tudi slika, kajti po moje ni prave kuharske knjige brez slik. Razen Ivačičeve seveda. Slikam vedno z navadnim turističnim fotoaparatom, že kaj nekaj let starim, objekti pa niso umetelno osvetljeni. Torej tako, kot je. Zato upam, da mi bralci ne zamerijo slabše kvalitete slik.

Zakaj sem začela s tem blogom? Predvsem zaradi hčera, da lahko tudi na oddaljenih lokacijah pridejo do receptov za domačo hrano. Potem zaradi mame, ki jih z veseljem bere. Zaradi Johna, ki me je k temu nagovarjal. In zaradi prijateljic, ki tu pa tam pokukajo vanje, ne pa toliko, da bi našle hint za rojstnodnevno darilo (to bo vedno teže, ker se recepti množijo). In tudi zaradi vseh, ki pri iskanju receptov, zaidejo v moj blog in si upam tudi kaj pomagajo z njim.

Ni komentarjev:

Objavite komentar