sreda, 24. februar 2016

Azijski ajdovi rezanci z gobami

Lotila sem se še azijske različice. Prejšnjikrat, ko sem pripravljala slovensko (gorenjske gobe, ajda pa je itak naša), si je John namreč zamislil azijsko varianto. Tako nekako sva si jo zamislila.


Za 4 osebe
320 g ajdovih špagetov
kokosova mast
20 dkg piščančjega fileja
1 srednja čebula ali pol večje
4 stroki česna
20 dkg gob
2 jajci
sol
poper
nekaj čilija
sojina omaka
Na kokosovi masti v voku prepražimo nasekljano čebulo in čilijeve kolobarčke, dodamo na lističe narezan česen in na tanke rezine narezan piščančji file. Prepražimo in dodamo še narezane gobice, sol in poper. Dušimo dvajset minut do pol ure, odvisno od vrste gob. Omako pomaknemo vstran in prepražimo še razžvrkljana jajca. Pražena jajca razkosamo in jih vmešamo v omako. V kuhano omako stresemo odcejene ajdove špagete in premešamo. Začinimo še s sojino omako.

Ni komentarjev:

Objavite komentar