ponedeljek, 8. februar 2016

Bučni njoki v masleni omaki s parmezanom

Njoke je izdelala mlajša hči po receptu iz »Toplo priporočam« (spodaj je kar prepisan). Tam so pripravljeni z bolj softicirano omako – s tervizianom in pinjolami. Jaz pa sem jih tokrat pripravila le z maslom in parmezanom. Zato ker so bili njoki le ena izmed toplih predjedi in so bili bolj za pokušino. Pa še njihov intrinzični okus je prišel tako bolj do izraza.


Za 4 osebe                
Testo za njoke
1 buča hokaido
1 jajce
150 g parmezana
približno 30 žlic moke
muškatni orešček
Neolupljeno bučo narežemo na kose, velike približno 1,5 cm, obilno solimo in popramo, pokapamo z oljčnim oljem in damo v pekač. Pečemo pri 180 stopinjah kakšne pol ure, oziroma toliko časa, da se zmehča. Prestavimo jo v posodo in zmeljemo s faličnim mešalnikom. Dodamo jajce, parmezan, muškatni orešček in moko po žlicah. Oblikujemo hlebčke, jih na dobro pomokani površini razvaljamo v klobase, te pa narežemo na manjše njokce.

Omaka
maslo, oljčno olje
nariban parmezan
Razpustimo maslo, odstavimo in dodamo nekaj kapelj boljšega oljčnega olja. V kozico stresemo še njoke in potresemo parmezan. Vse skupaj premešamo in postrežemo.

Količine masla namenoma nisem zapisala, da ga ne bi bilo preveč. Dodamo ga ravno prav, da objame njoke. Ni ga hujšega, kot če testenine plavajo v maslu, kot sem jih dobila postrežene za opoldansko malico v eni izmed koč v Obertauernu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar