Ali kot povejo Novakovi, Vichyssoise oz. potage Parmetier.
Prav pri njih sem namreč našla ta čudoviti recept za popolno porovo juho. Brez
posebnih začimb, le s soljo in poprom. Novakovi skupaj s porom pražijo še
čebulo, po njej pa na koncu posujejo še drobno narezan drobnjak. Moja pa je
malce prilagojena.
Za 4 osebe
1 por
3 krompirji
50 g masla
2 žlici oljčnega olja
sol, sveže mlet poper
2 dl mleka
Na stopljenem maslu in oljčnem olju prepražimo na
tanke rezine narezan krompir, da se zlato opeče. Dodamo še por narezan na
kolesca. Še malo pražimo, potem pa vse skupaj zalijemo z vodo, da prekrije zelenjavo.
Kuhamo, dokler se sestavine ne zmehčajo, kakšnih deset minut. Solimo in
popramo. Juho sesekljamo s paličnim mešalnikom, nato vanjo dodamo še mleko in
juho še enkrat zavremo. Izjemno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar