ponedeljek, 15. februar 2016

Porova kremna juha

Ali kot povejo Novakovi, Vichyssoise oz. potage Parmetier. Prav pri njih sem namreč našla ta čudoviti recept za popolno porovo juho. Brez posebnih začimb, le s soljo in poprom. Novakovi skupaj s porom pražijo še čebulo, po njej pa na koncu posujejo še drobno narezan drobnjak. Moja pa je malce prilagojena.


Za 4 osebe
1 por
3 krompirji
50 g masla
2 žlici oljčnega olja
sol, sveže mlet poper
2 dl mleka

Na stopljenem maslu in oljčnem olju prepražimo na tanke rezine narezan krompir, da se zlato opeče. Dodamo še por narezan na kolesca. Še malo pražimo, potem pa vse skupaj zalijemo z vodo, da prekrije zelenjavo. Kuhamo, dokler se sestavine ne zmehčajo, kakšnih deset minut. Solimo in popramo. Juho sesekljamo s paličnim mešalnikom, nato vanjo dodamo še mleko in juho še enkrat zavremo. Izjemno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar