Tu na celini je težko dobiti zares svežo ribo, zato
se včasih raje odločimo kar za kvalitetno zamrznjene fileje ribe. Seveda riba
ni tisto, kar je, če je sveža. A, če bi imela na razpolago svežo ribo, se ne bi
odločila za fileje, ampak bi jo v pečico porinila celo.
Škarpina je odlična za peko v pečici, saj je bolj
mastna riba in zato spusti več svojih sokov, ostane pa tudi bolj sočna od
kakšne bolj puste vrste.
fileji škarpine
oljčno olje
sladek krompir
korenje
bučka
koromač
češnjevi paradižniki
čebula
nekaj strokov česna
nekaj oljk
krompir
½ litra bele malvazije
V naoljen pekač najprej naložimo narezano korenje, krompir in sladek krompir in pečemo 20 minut na 180 stopinjah. Kožo ribjega fileja nekajkrat diagonalno zarežemo. Dodamo še preostalo narezano zelenjavo, cele stroke česna in oljke, fileje pa na zelenjavo položimo s kožo navzgor. Pečemo 10 minut, nato zalijemo z malvazijo in pečemo še kakšnih 10 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar