Pravzaprav je to
»Rižota z gobami in pekočo papriko«, naziv »madžarska« pa ima zato, ker sem
jo začinila s pekočo papriko v prahu, ki jo je lično zavito, skupaj s še nekaj
spominki, prinesla Johnova mama iz Madžarske.
Dodajanje masla ob koncu kuhe je bila Johnova pika
na i.
oljčno olje
čebula
česen
gobice
pekoča mleta paprika
80 g riža na osebo
peteršilj, majaron
sol, poper
malo masla
Na oljčnem olju steklasto prepražimo nasekljano
čebulo, dodamo še na lističe narezan česen in gobice. Ob praženju vmešamo še
mleto papriko, nasekljan peteršilj, majaron, sol in sveže mlet poper. Po nekaj
minutah praženja, ko se okusi povežejo, pomaknemo gobjo mešanico na stran ponve
in na prazni površini steklasto prepražimo še riž. Vse skupaj premešamo in
zalijemo s primerno količino vode. Kuhamo 20 do 30 minut, odvisno od vrste
riža. Na koncu vmešamo še kosem masla. To je res pika na i. Vse časti Johnu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar