petek, 11. marec 2016

Madžarska rižota

Pravzaprav je to »Rižota z gobami in pekočo papriko«, naziv »madžarska« pa ima zato, ker sem jo začinila s pekočo papriko v prahu, ki jo je lično zavito, skupaj s še nekaj spominki, prinesla Johnova mama iz Madžarske.
Dodajanje masla ob koncu kuhe je bila Johnova pika na i.


oljčno olje
čebula
česen
gobice
pekoča mleta paprika
80 g riža na osebo
peteršilj, majaron
sol, poper
malo masla

Na oljčnem olju steklasto prepražimo nasekljano čebulo, dodamo še na lističe narezan česen in gobice. Ob praženju vmešamo še mleto papriko, nasekljan peteršilj, majaron, sol in sveže mlet poper. Po nekaj minutah praženja, ko se okusi povežejo, pomaknemo gobjo mešanico na stran ponve in na prazni površini steklasto prepražimo še riž. Vse skupaj premešamo in zalijemo s primerno količino vode. Kuhamo 20 do 30 minut, odvisno od vrste riža. Na koncu vmešamo še kosem masla. To je res pika na i. Vse časti Johnu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar