Eržebetin recept za škotski krompirček sem
preizkusila še na sladkem krompirju (batate). In sicer v enaki kombinaciji – z
lososom po rimsko. Batat sem sicer imela bolj malo, zato lahko na pladnju na
sliki najdete samo dva oranžna kupčka, še dva pa sta mešana.
To je lep primer sožitja različnosti, ki se
integrirajo po okusu in ujamejo po barvi. In takšnega je treba tudi sprejeti.
Ne boste verjeli, ampak še v današnjem času je svet poln različnih obravnav
drugačnih, celo znotraj istovrstnih objektov. Tega pa ni moč razumeti v
civilizirano družbi sredi Evrope, kaj šele v okviru javnih inštitucij. Čeprav je
slednje moč jemati zgolj kot stvar prestiža, je pa prvo pretresljiv izkaz hipokrizije
evropske družbe s kakršnimi koli načeli že. Boj za lastno udobje in privilegije,
praviloma na račun drugih, nima meja.
krompir
oljčno olje
sveža rožmarin in timijan
sol
Sladek krompir olupimo in ga narežemo na tanke
kolobarčke. Zmešamo jih skupaj z oljčnim oljem in svežimi začimbami. Kolobarčke
naložimo na peki papir v stolpiče in jih pečemo kakšnih 40 minut na 180
stopinjah. Posolimo na koncu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar