Z beljakovim pokrovom. V tem blogu smo pripravili
že cel kup pit, a ne še tiste z vinogradniškimi breskvami. Nič lažjega. Testo
za pito in vinogradniške breskve. In, če nam je ostalo še kaj beljakov od
prejšnje peke, ki smo jih preudarno zamrznili, naredimo še beljakov pokrov. Če
ne pa mrežo iz dela testa.
Žal se na sliki ne vidi notranjosti, a verjemite, je prav sočna.
Testo
350 g moke
150 g masla
3-4 žlice sladke smetane
100 g sladkorja v prahu
1 rumenjak
¾ pecilnega praška
ščepec soli
3 žlice mrzle vode
Nadev
1 kg vinogradniških breskev
1 vaniljin sladkor
malo cimeta
Beljakov pokrov
3 beljaki
3 žlice kristalnega sladkorja
Moko presejemo s pecilnim praškom, vgnetemo sol, maslo in rumenjak, nato še
smetano in vodo. Naredimo hlebček in ga zavitega v alu folijo spravimo vsaj za
pol ure v hladilnik.
Za nadev operemo, razkoščičimo in na krhlje narežemo breskve. Vanje
zamešamo vaniljin sladkor in malo cimeta.
Testo razvaljamo v pekač tako, da dobimo še kakšnih 4 cm roba. Testo
naluknjamo z vilicami in nanj nadevamo nadev. Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Na pito nadevamo
sneg s sladkorjem in pečemo še 10 minut.
Spečena za Niko, ki je imela rada Kostanjevico, kjer so bile vinogradniške breskve.
Ni komentarjev:
Objavite komentar