petek, 9. december 2016

Rulada s kakijem

Biskvitno rulado sem v tem blogu že pripravljala po receptu, ki ga imam že precej dolgo v moji beležnici. Tam je testo pripravljeno iz 6 – 8 jajc, tu pa je iz štirih. Našla sem ga pri Novakovih, ki v recepturi citirajo sestro Vandelino. Testo je ravno tako dobro, kot tisto z več jajci in je zato morda bolj prikladno za varčne gospodinje.



Testo
4 jajca
120 g sladkorja
100 g moke
Nadev
4 zreli kakiji
2 dl sladke smetane

Za testo najprej beljake stepemo v trd sneg, dodamo hkrati ves sladkor in rumenjake in še naprej mešamo, dokler ne dobimo goste, svetlo rumene pene. Nanjo presejemo moko, ki jo nežno vmešamo. Testo prelijemo na s peki papirjem prekrit pekač v debelini približno enega centimetra. Pekač denemo v že ogreto pečico na 200 stopinj in ga pečemo približno 10 minut. Še vroč biskvit kar s peki papirjem zavijemo v rulado in počakamo, da se ohladi. Peki papir z občutkom odstranimo in po testu najprej premažemo s kakijevo notranjostjo. Pri tem pazimo, kakšen košček trpke lupine ne pride med nadev. Nato kaki premažemo še s stepeno smetano in nazaj zavijemo. Rulado potresemo s sladkornim prahom. Mislim, da bo kmalu pošla in niti ne bo potrebe po hrambi v hladilniku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar