Biskvitno rulado sem v tem blogu že pripravljala po
receptu, ki ga imam že precej dolgo v moji beležnici. Tam je testo pripravljeno
iz 6 – 8 jajc, tu pa je iz štirih. Našla sem ga pri Novakovih, ki v recepturi
citirajo sestro Vandelino. Testo je ravno tako dobro, kot tisto z več jajci in
je zato morda bolj prikladno za varčne gospodinje.
Testo
4 jajca
120 g sladkorja
100 g moke
Nadev
4 zreli kakiji
2 dl sladke smetane
Za testo najprej beljake stepemo v trd sneg, dodamo
hkrati ves sladkor in rumenjake in še naprej mešamo, dokler ne dobimo goste,
svetlo rumene pene. Nanjo presejemo moko, ki jo nežno vmešamo. Testo prelijemo
na s peki papirjem prekrit pekač v debelini približno enega centimetra. Pekač
denemo v že ogreto pečico na 200 stopinj in ga pečemo približno 10 minut. Še
vroč biskvit kar s peki papirjem zavijemo v rulado in počakamo, da se ohladi.
Peki papir z občutkom odstranimo in po testu najprej premažemo s kakijevo
notranjostjo. Pri tem pazimo, kakšen košček trpke lupine ne pride med nadev.
Nato kaki premažemo še s stepeno smetano in nazaj zavijemo. Rulado potresemo s
sladkornim prahom. Mislim, da bo kmalu pošla in niti ne bo potrebe po hrambi v
hladilniku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar