V tem blogu je že recept za različico hruškovega
štrudla z rahlim jajčno smetanovim nadevom v vlečenem testu. Tale tukaj, pa je
bolj primorska varianta v listnatem testu. Domače hruške je prinesla Johnova
mama.
listnato testo
hruške
jabolko ali dve
sladkor
vaniljin sladkor
cimet
maslo
drobtine
sladkor v prahu
Listnato testo razvaljamo v kvadrat v dolžini pekača.
Posujemo ga z drobtinami prepraženimi na maslu, nato še z narezanimi hruškami
in naribanim jabolkom, zmešanimi s sladkorjem po okusu, vaniljinim sladkorjem,
šilcem ali dvema ruma ter malce cimeta. Štrudl zavijemo, ga zavihamo navznoter
na konceh ter s prepognjenim delom navzdol položimo na peki papir v pekač.
Pečemo ga 40 minut na 180 stopinjah. Potresemo ga s sladkornim prahom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar