četrtek, 22. junij 2017

Hruškov štrudl iz listnatega testa

V tem blogu je že recept za različico hruškovega štrudla z rahlim jajčno smetanovim nadevom v vlečenem testu. Tale tukaj, pa je bolj primorska varianta v listnatem testu. Domače hruške je prinesla Johnova mama.


listnato testo
hruške
jabolko ali dve
sladkor
vaniljin sladkor
cimet
maslo
drobtine
sladkor v prahu

Listnato testo razvaljamo v kvadrat v dolžini pekača. Posujemo ga z drobtinami prepraženimi na maslu, nato še z narezanimi hruškami in naribanim jabolkom, zmešanimi s sladkorjem po okusu, vaniljinim sladkorjem, šilcem ali dvema ruma ter malce cimeta. Štrudl zavijemo, ga zavihamo navznoter na konceh ter s prepognjenim delom navzdol položimo na peki papir v pekač. Pečemo ga 40 minut na 180 stopinjah. Potresemo ga s sladkornim prahom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar