Ime te sladice nima zveze s Plinijevim protistrupom
niti s kakšnim humorjem v recepturi. Gre za to, da zrnce soli da sladici piko
na i. Zaokroži prepletajoče okuse črne čokolade, vaniljevega sladoleda in
oljčnega olja. Prvič sem to kombinacijo okusila po izjemni večerji v Vili
Meneghetti. Z njihovim oljčnim oljem. Pred tem smo ob jedi dobili njihovo vino
in po tem, za digestiv še njihov res izjemen konjak.
Tale kozarec na sliki ni povsem idealen za aristokratko
sladico. Ampak tu, v Istri, nimam takšnega kozarca. Ga še kdaj pripravim doma
in ponovno slikam za blog.
vaniljev sladoled
temna, vsaj 70% čokolada
oljčno olje
solni cvet
V kozarec na peclju denemo kepico sladoleda, jo
prelijemo z oljčnim oljem in še s čokolado, stopljeno s kančkom vode ali mleka.
Na vrhu denemo zrnce ali tri solnega cveta.
Ni komentarjev:
Objavite komentar