četrtek, 22. junij 2017

Češnjev štrudl iz listnatega testa

Pravi češnjev štrudl je v mojih predstavah sicer tisti z doma pripravljenem vlečenim testom. Ga najdete v blogu na temle linku. A tudi različica z listnatim testu je odlična! Zgledovala sem se po receptu Eržebet za borovničev štrudl, le da nisem uporabila skute. Morda je še najbolj podoben tistemu iz Pucerjeve Istrske kuhinje.
Češnje je tokrat prinesel prijazen sosed v Istri, ki jih je nabral po tem, ko sem mu ob pogovoru o tem, da bo letos letina njihovega grozdja najbrž slaba, mimogrede omenila, da letos s češnjami v Ljubljani ni bilo nič. Da je prišla zmrzal ravno v času cvetenja, na vejah pa je najti samo suhe poganjke.


listnato testo
češnje
sladkor
vaniljin sladkor
cimet
maslo
drobtine
sladkor v prahu

Listnato testo razvaljamo v kvadrat v dolžini pekača. Posujemo ga z drobtinami prepraženimi na maslu, nato še z izkoščičenimi češnjami, zmešanimi z žlico sladkorja ali dvema, vaniljinim sladkorjem ter malce cimeta. Štrudl zavijemo, ga zavihamo navznoter na konceh ter s prepognjenim delom navzdol položimo na peki papir v pekač. Pečemo ga 40 minut na 180 stopinjah. Potresemo ga s sladkornim prahom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar