petek, 11. avgust 2017

Riž s konopljo

S konopljinimi semeni, torej brez thc-ja. Da ne bi mislili, da sem že kot Paulette iz francoskega filma, ki je s svojimi upokojenimi kolegicami v predmestnem pariškem blokovskem naselju začela peči mafine z zeljo.

Jed se mi je primerila čisto naključno, se je pa izkazala kot odlična priloga, lahko pa tudi samostojna jed, če poleg pripravite še kakšno bogatejšo solato. Naključno zato, ker sva z Johnom konopljina semena namesto v sekljalniku mešalnika poskušala zmleti v mlinčku za moko. Poskušala zato, ker nisva bila uspešna. Konopljina semena vsebujejo namreč preveč maščob in zmleta niso prišla ven kot moka, ampak je njihova zmleta masa zamašila mlinček. Po nasvetu Johnove mame sva ga očistila z rižem. Riž s konopljinimi semeni pa sem skuhala in dobila odlično jed.



riž
mleta konopljina semena
sol
parmezan

Riž z mletimi konopljinimi semeni vsujemo v primerno količino osoljenega kropa in kuhamo dokler riž ni skuhan. Postrežemo ga z naribanim parmezanom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar