S konopljinimi semeni, torej brez thc-ja. Da ne bi
mislili, da sem že kot Paulette iz francoskega filma, ki je s svojimi
upokojenimi kolegicami v predmestnem pariškem blokovskem naselju začela peči
mafine z zeljo.
Jed se mi je primerila čisto naključno, se je pa
izkazala kot odlična priloga, lahko pa tudi samostojna jed, če poleg pripravite
še kakšno bogatejšo solato. Naključno zato, ker sva z Johnom konopljina semena
namesto v sekljalniku mešalnika poskušala zmleti v mlinčku za moko. Poskušala
zato, ker nisva bila uspešna. Konopljina semena vsebujejo namreč preveč maščob
in zmleta niso prišla ven kot moka, ampak je njihova zmleta masa zamašila
mlinček. Po nasvetu Johnove mame sva ga očistila z rižem. Riž s konopljinimi
semeni pa sem skuhala in dobila odlično jed.
riž
mleta konopljina semena
sol
parmezan
Riž z mletimi konopljinimi semeni vsujemo v primerno
količino osoljenega kropa in kuhamo dokler riž ni skuhan. Postrežemo ga z
naribanim parmezanom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar