Pripetilo se je, da je od »maroške« ostalo nekaj
kuhanega kuskusa in riža. Oboje sem združila v en narastek. Bil je odličen. Riž
je še razrahljal teksturo kuskusovega narastka.
125 dkg kuskusa
125 dkg riža
ščep soli
10 dkg masla
2 jajci
2 žlici trsnega sladkorja
vanilin sladkor
1 dl sladke smetane
4 žlice rozin
4 žlice ruma
naribana lupinica bio limone
cimet
Kuskus in riž, vsakega posebej, skuhamo na vodi po
navodilih iz embalaže. Riž naj bo nekoliko preveč kuhan. Še topla zmešamo med
seboj in vmešamo še maslo in sladko smetano. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake
penasto umešamo s sladkorji, dodamo še naribano limonino lupinico in cimet.
Vmešamo ohlajen kuskus z rižem in sneg. Dodamo še v rumu namočene rozine. Maso
stresemo v pekač, namazan z maslom. Pečemo pri 180 stopinjah pol do tričetrt
ure, odvisno od debeline narastka in pečice. Proti konca pogledujemo v pečico,
če bi narastek začel preveč rjaveti, ga do konca peke pokrijemo z aluminijasto
folijo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar