ponedeljek, 5. februar 2018

Kremna juha iz cvetačnih listov

Na zadnjem družinskem kosilu je požela uspeh juha iz cvetačnih listov. Iz tistih, ki jih običajne gospodinje zavržejo, ker se pri cvetači uporabi pač samo bele cvetove. Jaz pa sem jih prihranila, skupaj s tekočino v kateri sem jih blanširala.
Še opravičilo zaradi gospodinjske fotografije, v  naglici pred začetkom obeda pač ni uspela.


kosem masla
oljčno olje
1 čebula
2 krompirja
listi cvetače
peteršilj
sol, poper

Na maslu in oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo in na tanjše rezine narezan krompir. Zalijemo z vodo ali pa zelenjavno osnovo, ki smo jo prihranili od blanširanja ali kuhanja na pari. V vrelo tekočino dodamo še narezane cvetačne liste in peteršilj. Solimo in popramo. Ko se krompir in cvetačni listi skuhajo, vse skupaj sesekljamo s paličnim mešalnikom. Odlična kremna juha.

Ni komentarjev:

Objavite komentar