Na zadnjem družinskem kosilu je požela uspeh juha iz
cvetačnih listov. Iz tistih, ki jih običajne gospodinje zavržejo, ker se pri
cvetači uporabi pač samo bele cvetove. Jaz pa sem jih prihranila, skupaj s
tekočino v kateri sem jih blanširala.
Še opravičilo zaradi gospodinjske fotografije, v naglici pred začetkom obeda pač ni uspela.
kosem masla
oljčno olje
1 čebula
2 krompirja
listi cvetače
peteršilj
sol, poper
Na maslu in oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo
in na tanjše rezine narezan krompir. Zalijemo z vodo ali pa zelenjavno osnovo,
ki smo jo prihranili od blanširanja ali kuhanja na pari. V vrelo tekočino
dodamo še narezane cvetačne liste in peteršilj. Solimo in popramo. Ko se
krompir in cvetačni listi skuhajo, vse skupaj sesekljamo s paličnim mešalnikom.
Odlična kremna juha.
Ni komentarjev:
Objavite komentar