Izjemna
sladica, odlična in hkrati dietična, saj ne vsebuje moke, pripravimo pa jo
lahko tudi brez sladkorja ali z eritritolom (v tem primeru vaniljin sladkor
zamenjamo z aromo). Ne vzame veliko časa, edina težava je, da jo moramo speči
tik pred serviranjem. Zato je treba v gostilnah na to sladico običajno čakati
nekoliko dlje.
Za 2 – 4 osebe, odvisno od velikosti modelčkov
50 g temne čokolade
50 g masla + ½ žličke za premaz modelov
2 jajci
ščep soli
1 žlička grenkega kakava + ½ žličke za posip modelov
vaniljin sladkor
V vodni kopeli ali mikrovalovki raztopimo čokolado z maslom (pazimo, da se preveč ne segreje ali celo zavre, čokolada se mora le raztopiti). Ko se ohladi, vmešamo rumenjake, ščepec sladkorja in žličko kakava. Dodamo še sneg beljakov, v katere smo vtepli tudi vrečko vaniljinega sladkorja. Nadevamo v modelčke, ki smo jih premazali z maslom in obsuli s kakavom. Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 190 stopinjah približno 10 minut. Suflejčki morajo dobiti skorjico, znotraj pa biti še tekoči. Odvisno od velikosti modelčkov. V tem primeru sem pekla v enem modelu 12 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar