nedelja, 3. januar 2021

Šarlota s hruškami

 

Recept je prišel iz Biarritza. Starejša hči je bila na obisku pri družni svoje ljubezni in mi je pripovedovala o izjemni šaroti, ki jo pripravlja gospa Patricia. Prosila sem za recept in ta je pripotoval, skrbno zapisan na papirju.

Z vami ga delim kar v originalu, tako je bolj pristen (upam, da so črkovanje in akcenti zapisani pravilno). Pri pripravi šarlote je bil največji izziv najti creme fraiche. Iskala sem jih pri vseh trgovcih v Ljubljani, resda se nisem odpravila v Leclerc, kjer bi ga, verjemem, zagotovo našla. Pa ga je hči prinesla iz Spara, tam ga imajo. Težava je bila v tem, da je dobila zadnja dva lončka, manjkal je še tretji, da bi ga bilo dovolj. Zato sem vrhnjo plast pokrila s sladko smetano, stepeno s Kremfixom.  Še ene stvari nisem imela pri roki - moule à Charlotte. Tako sem šarloto pripravila kar v modelu za torto.




Recette Charlotte aux poies

1 moule à Charlotte

des biscuits Boudoir

creme fraiche

1 boite de poires au sirop

Ouvrir la boite de poies au sirop. Séparer le jus de poies. Egouter les poies. Mettre le jus dans un plat creux et temper (un seconde) les biscuits. Installer les biscuits au fond du moule sous des cotés. Monter la créme fraiche en chantilly, y ajouter le sucre. Couper les poies egouttés en petits carrés  les ajouter à la chantilly. Renverser le melange dans le moule, laisser reposer une journee.

Ni komentarjev:

Objavite komentar