nedelja, 27. december 2020

Lazanja z bučnim bešamelom in radičem

 

Kuharski izdelek je nastal povsem po naključju. Mlajša hči je, kot že tolikokrat naredila bučne njoke. A nekaj ji ni uspelo, ker so se, ko jih je kuhala v vodi, razpustili v kašo. Tako mi je prišlo na misel, da bi lahko iz njih naredila bešamel za lazanjo.

V tem blogu je že ena bučna lazanja, kjer so buče uporabljene za polnilo skupaj s panceto.




Za velik pekač

listi lazanje

2 dl bučnega pireja

1,2 l mleka

6 velikih žlic moke

50 g masla

muškatni oreh

sol

rdeči radič

parmezan

Bučni pire pripravimo tako, da rumeno bučo (lahko je muškatna, maslena ali pa kaj podobnega) narežemo na četrtine, izdolbemo vse koščičje in jo spečemo v pečici (pečena je, ko je mehka). Meso izdolbemo in ga pretlačimo.

Bučni bešamel pripravimo tako, da liter mleka zavremo skupaj z maslom, vanj pa vmešamo preostalo mleko v katerem smo razžvrkljali moko. Premešamo, dodamo bučni pire, sol in muškatni orešček. Kuhljamo, dokler se ne zgosti.

Na namaščen pladenj najprej denemo tretjino bešamela, posujemo s plastjo nasekljanega radiča ter prekrijemo s plastjo listov lazanje. To ponovimo še enkrat, po vrhu pa premažemo z bešamelom v katerega smo naribali parmezana. Pečemo 20 minut v vnaprej ogreti pečici na 230 stopinj.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar