Paštica je bila nekega dne na jedilniku bistroja As aperitivo v središču Ljubljane. Njena paradižnikova polnost me je očarala. Recept po katerem sem jo poustvarila, sem si zamislila sama. Ime ima po številu vrst paradižnika, ki so v šugu. Nisem gotova, če v Asu niso bili tre pomodori, lahko pa jih damo tudi več. Parmezan ni nujna sestavina. Poln okus prepleta paradižnikov še bolj pride do izraza, če ga ni.
Za 2 osebi
200 g špagetov
oljčno olje
2 stroka česna
2 suha paradižnika iz kozarca
6 češnjevih paradižnikov
1 žlica paradižnikove mezge
1 majhna konzerva paradižnikove pulpe
1 žlička sladkorja
nekaj bazlikinih lističev
sol, poper
parmezan, ni pa nujno
Pristavimo vodo za kuhanje špagetov. Na
oljčnem olju samo rahlo prepražimo na lističe narezan česen, dodamo na manjše
koščke narezan suh paradižnik iz kozarca (to pomeni, da je na nek način
zmehčan, če imamo suhe suhe paradižnike, jih prej namočimo v vodi), na kockice
narezan češnjev paradižnik, pomešamo, dodamo še paradižnikovo mezgo, sladkor,
pomešamo in še paradižnikovo pulpo. Kuhljamo pokrito, vsake toliko premešamo,
da se paradižniki povežejo. Običajno ravno toliko, da v vmesnem času voda za
špagete zavre in se špageti skuhajo. Skuhane špagete vmešamo v paradižnikovo
omako. Izjemna pašta.
Ni komentarjev:
Objavite komentar