petek, 14. januar 2022

Njoki z radičem in štirimi siri

 

Recept za omako za to jed lahko že najdemo v blogu, če sestavimo dva recepta. V enem je omaka z radičem in gorgonzolo, v drugem je s štirimi siri.

Kar se tiče izbire sirov, po mojem okusu ne sme manjkati sir z modro plesnijo (rokefort ali gorgonzola) in parmezan. Kot preostala sem izbrala ementaler in srednje zrel mešani ovčje kravji sir.

Recept za doma narejene njoke najdete v blogu.



njoki (100 g po osebi)

Količina ostalih sestavin po občutku:

sladka smetana

rdeč radič

gorgonzola in še dva sira

parmezan

poper

V kozici zavremo malo sladke smetane in dodamo na trakove narezan rdeč radič. Ko se radič zmehča in porjavi, dodamo sire, da se razpustijo in popramo. V omako vmešamo na kuhane njoke. Po testeninah naribamo parmezana. Zraven kozarček belega.


Ni komentarjev:

Objavite komentar