Recept za omako za to jed lahko že najdemo v blogu,
če sestavimo dva recepta. V enem je omaka z radičem in gorgonzolo, v drugem je
s štirimi siri.
Kar se tiče izbire sirov, po mojem okusu ne sme
manjkati sir z modro plesnijo (rokefort ali gorgonzola) in parmezan. Kot preostala
sem izbrala ementaler in srednje zrel mešani ovčje kravji sir.
Recept za doma narejene njoke najdete v blogu.
njoki (100 g po osebi)
Količina ostalih sestavin po občutku:
sladka smetana
rdeč radič
gorgonzola in še dva sira
parmezan
poper
V kozici zavremo malo sladke smetane in dodamo na trakove narezan rdeč radič. Ko se radič zmehča in porjavi, dodamo sire, da se razpustijo in popramo. V omako vmešamo na kuhane njoke. Po testeninah naribamo parmezana. Zraven kozarček belega.
Ni komentarjev:
Objavite komentar