Pšenična tortilja z avokadom, paradižnikom in
mozzarello
Zelo enostavna za pripravo, lahka jed in izjemno dobra (za moj okus). Uporabim
kupljene pšenične tortilje. Količine in razmerja sestavin nadeva prilagodimo
svojemu okusu.
2 pšenični tortilji
1 avokado
4 češnjevi paradižniki
4 kroglice mozzarele
lahko malo zmletih posušenih čilijev
Meso avokada narežemo na manjše kose, češnjeve paradižnike na četrtinke, prav tako mozzarelo. Sestavine pomešamo in jih nadevamo na polovico tortilje. Če imamo radi nekoliko spicy, po nadevu posujemo nekaj posušenega čilija (tu bodimo pazljivi, da smo zmerni in si ne pokvarimo jedi). Prazno polovico tortilje prepognemo preko nadeva.
Od tod naprej imamo dve možnosti. Ena je, da tortiljo denemo za minuto v mikrovalovko. Tortilja se omehča, nadev pogreje in mozzarela razpusti. Druga možnost, ki je meni precej boljša je, da tortiljo popečemo z obeh strani v ponvi (ponve ne namastimo, tortiljo popečemo na suho).
Ni komentarjev:
Objavite komentar