Čudovita kombinacija paradižnika in genoveškega
pesta. Za pozimi, ko ni sveže bazilike. Pravzaprav tudi paradižnika iz vrta ne,
a v Sloveniji imamo srečo, da v rastlinjakih v Prekmurju gojijo paradižnik z
okusom. Predvsem vrste z manjšimi plodovi imajo poln, sladkast paradižnikov
okus.
Na osebo
100 g polnozrnatih špagetov št. 5
oljčno olje
nekaj rezin suhega paradižnika
4 češnjevi ali 2 manjša paradižnika
3 žličke genoveškega pesta
pinjole
parmezan
Češnjeve paradižnike razrežemo na četrtinke, večje paradižnike na manjše kose. Skupaj z narezanimi suhimi paradižniki jih prepražimo na oljčnem olju. Dodamo kuhane špagete, premešamo, da poberejo vso omako. Vmešamo še pesto genovese in pinjole po okusu. Na krožniku posujemo še z naribanim parmezanom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar