petek, 14. januar 2022

Špageti s paradižnikom in pestom genovese

 

Čudovita kombinacija paradižnika in genoveškega pesta. Za pozimi, ko ni sveže bazilike. Pravzaprav tudi paradižnika iz vrta ne, a v Sloveniji imamo srečo, da v rastlinjakih v Prekmurju gojijo paradižnik z okusom. Predvsem vrste z manjšimi plodovi imajo poln, sladkast paradižnikov okus.



Na osebo

100 g polnozrnatih špagetov št. 5

oljčno olje

nekaj rezin suhega paradižnika

4 češnjevi ali 2 manjša paradižnika

3 žličke genoveškega pesta

pinjole

parmezan

Češnjeve paradižnike razrežemo na četrtinke, večje paradižnike na manjše kose. Skupaj z narezanimi suhimi paradižniki jih prepražimo na oljčnem olju. Dodamo kuhane špagete, premešamo, da poberejo vso omako. Vmešamo še pesto genovese in pinjole po okusu. Na krožniku posujemo še z naribanim parmezanom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar