sobota, 1. julij 2023

Linguine z divjimi šparglji, pršutom in evropskim paradižnikom

Idejo, da bi dodala evropski paradižnik sem dobila v neki »italijanski« restavraciji na Dunaju. Postregli so namreč raviole z gamberi, kjer sem v omaki zasledila tudi svetel sadež, ki je bil hrustljavo svež in posebnega okusa. Nisem mogla ugotoviti, kaj bi to bilo, zato sem vprašala natakarja, ki mi je povedal, da je paradižnik. Seveda, evropski paradižnik, ki je zrasel v rastlinjakih. Se je pa presenetljivo dobro ujel z omako, pa tudi zagonetnost ugibanja je dodala svoj čar. Verjetno nisem mogla takoj ugotoviti za kakšen sadež gre, ker takšnega paradižnika pač ne kupujem.




linguine

oljčno olje

divji šparglji

pršut

evropski paradižnik

sol, poper

Divjim špargljem najprej odlomimo olesenel del. Odrežemo kakšne 3 centimetre vršičkov, preostali del stebla pa narežemo na centimetrske koščke. Na hladno oljčno olje denemo te centimetrske koščke in jih najprej malo prepražimo. Zalijemo z malce vode, lahko tudi belega vina. Popramo in kuhljamo dokler tekočina ne povre. Dodamo na manjše koščke narezan pršut in na kockice narezan paradižnik. Pražimo. Dodamo kuhane linguine, premešamo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar