Idejo, da bi dodala evropski paradižnik sem dobila v neki »italijanski« restavraciji na Dunaju. Postregli so namreč raviole z gamberi, kjer sem v omaki zasledila tudi svetel sadež, ki je bil hrustljavo svež in posebnega okusa. Nisem mogla ugotoviti, kaj bi to bilo, zato sem vprašala natakarja, ki mi je povedal, da je paradižnik. Seveda, evropski paradižnik, ki je zrasel v rastlinjakih. Se je pa presenetljivo dobro ujel z omako, pa tudi zagonetnost ugibanja je dodala svoj čar. Verjetno nisem mogla takoj ugotoviti za kakšen sadež gre, ker takšnega paradižnika pač ne kupujem.
linguine
oljčno olje
divji šparglji
pršut
evropski paradižnik
sol, poper
Divjim špargljem najprej odlomimo olesenel del.
Odrežemo kakšne 3 centimetre vršičkov, preostali del stebla pa narežemo na
centimetrske koščke. Na hladno oljčno olje denemo te centimetrske koščke in jih
najprej malo prepražimo. Zalijemo z malce vode, lahko tudi belega vina. Popramo
in kuhljamo dokler tekočina ne povre. Dodamo na manjše koščke narezan pršut in
na kockice narezan paradižnik. Pražimo. Dodamo kuhane linguine, premešamo in
postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar