Gobe in rdeči radič gredo prav lepo skupaj. Še več, če skuhamo radičevo rižoto, nas spominja na gobovo. Našli smo dva jurčka, radiča pa smo imeli na zalogi.
Jurčke, lahko uporabimo sveže, zamrznjene ali
posušene. Če imamo slednje, jih prej namočimo v vodi, za zalivanje pa porabimo
tudi vodo, v kateri so bili namočeni.
Rižoto sem skuhala že jeseni, a vse do danes nisem
imela časa, da recept zapišem L
80 g riža za rižote na osebo
oljčno olje
pol čebule
jurčki
rdeč radič (lahko palla rossa, tarvisiano,…)
sol, poper
malo masla
parmezan
Na oljčnem olju prepražimo na drobno nasekljano
čebulico, dodamo narezane jurčke in nasekljan radič. Premešamo, dodamo še riž,
ga steklasto prepražimo (nekajkrat zakrožimo s kuhalnico). Zalijemo z vodo,
popramo, solimo, premešamo in kuhamo dokler riž ni skuhan. Vmešamo še kosem
masla in postrežemo. S parmezanom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar