nedelja, 13. avgust 2023

Rižota z radičem in jurčki

Gobe in rdeči radič gredo prav lepo skupaj. Še več, če skuhamo radičevo rižoto, nas spominja na gobovo. Našli smo dva jurčka, radiča pa smo imeli na zalogi.

Jurčke, lahko uporabimo sveže, zamrznjene ali posušene. Če imamo slednje, jih prej namočimo v vodi, za zalivanje pa porabimo tudi vodo, v kateri so bili namočeni.

Rižoto sem skuhala že jeseni, a vse do danes nisem imela časa, da recept zapišem L




80 g riža za rižote na osebo

oljčno olje

pol čebule

jurčki

rdeč radič (lahko palla rossa, tarvisiano,…)

sol, poper

malo masla

parmezan

Na oljčnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulico, dodamo narezane jurčke in nasekljan radič. Premešamo, dodamo še riž, ga steklasto prepražimo (nekajkrat zakrožimo s kuhalnico). Zalijemo z vodo, popramo, solimo, premešamo in kuhamo dokler riž ni skuhan. Vmešamo še kosem masla in postrežemo. S parmezanom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar