nedelja, 13. avgust 2023

Svedrčki s tuno na belo

Recept za tuno na belo, ki ga poznam iz preteklosti sicer vsebuje sladko smetano. Pomisel na tako pripravljeno pašto me zanese v kuhinjo hiše na Bledu, kjer živijo prijateljičini starši. Ne vem sicer točno zakaj, a najbrž sem bila tam enkrat na obisku povabljena na kosilo s temi testeninami. Bistvene sestavine omake so bile tuna, belo vino, majaron in sladka smetana.

Jaz jo običajno pripravim brez smetane, še s kakšnim drugim dodatkom.




Za 4 osebe

400 g svedrčkov (fussili)

oljčno olje

malo na drobno nasekljane čebulice

2 konzervi tune

1 dl belega suhega vina

majaron

sol, poper

lahko 2 češnjeva paradižnika

Na še hladno oljčno olje denemo na drobno nasekljano čebulico in pražimo do steklastega leska (pazimo, da ne porjavi). Dodamo tuno in majaron, premešamo in zalijemo z vinom. Popramo, solimo in pustimo, da vino povre. Dodamo še na drobne kockice nasekljana češnjeva paradižnika , vmešamo še kuhane svedrčke in postrežemo. S kozarcem suhega belega vina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar