Recept za tuno na belo, ki ga poznam iz preteklosti sicer vsebuje sladko smetano. Pomisel na tako pripravljeno pašto me zanese v kuhinjo hiše na Bledu, kjer živijo prijateljičini starši. Ne vem sicer točno zakaj, a najbrž sem bila tam enkrat na obisku povabljena na kosilo s temi testeninami. Bistvene sestavine omake so bile tuna, belo vino, majaron in sladka smetana.
Jaz jo običajno pripravim brez smetane, še s kakšnim
drugim dodatkom.
Za 4 osebe
400 g svedrčkov (fussili)
oljčno olje
malo na drobno nasekljane čebulice
2 konzervi tune
1 dl belega suhega vina
majaron
sol, poper
lahko 2 češnjeva paradižnika
Na še hladno oljčno olje denemo na drobno
nasekljano čebulico in pražimo do steklastega leska (pazimo, da ne porjavi).
Dodamo tuno in majaron, premešamo in zalijemo z vinom. Popramo, solimo in
pustimo, da vino povre. Dodamo še na drobne kockice nasekljana češnjeva
paradižnika , vmešamo še kuhane svedrčke in postrežemo. S kozarcem suhega
belega vina.
Ni komentarjev:
Objavite komentar